Revija odraslih cerkvenih pevskih zborov Litijske dekanije

 

V nedeljo, 10. oktobra 2004, je v farni cerkvi v Štangi potekala dekanijska revija odraslih pevskih zborov iz Litijske dekanije. Revija se odvija vsako leto v različnih cerkvah Litijske dekanije in je čudovita priložnost za srečanje pevcev, ki ob tem predstavijo svoje delo, se prijetno družijo in duhovno bogatijo.

Letos se je predstavilo deset zborov in sicer Mešani pevski zbor Anton Padovanski Štanga, Moški pevski zbor sv. Andreja Vače, Mešani cerkveni pevski zbor Kresnice, Moški pevski zbor Polšnik, Mešani pevski zbor "Lurške matere Božje" Polšnik, Moški pevski zbor "Fantje od fare" Šmartno, Mešani cerkveni pevski zbor Zasavska sv. Gora, Mešani pevski zbor sv. Andreja Vače, Mešani pevski zbor župnije sv. Martin Šmartno ter Zbor sv. Nikolaja iz Litije.

Vsak zbor je zapel dve pesmi. Zbor sv. Nikolaja je predstavil skladbi Ambroža Čopija - Bonus est Dominus in Damijana Močnika - Verbum supernum prodiens. Na koncu so se vsi zbori združili in pod vodstvom gospoda Tomaža Faganela zapeli tri skupne pesmi s solistom Jožetom Vidicem ter ob orgelski spremljavi Urške Vidic.

Revijo je strokovno spremljal gospod Tomaž Faganel, ki je svoje občutke in poglede predstavil na skupnem srečanju zborovodij po reviji.



Nova kultura Litija, Valvazorjev trg 1, SI-1270 Litija, Slovenija | e-mail: info@litija.org